Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Νέα Διοίκηση στο Συνδικάτο Πωλητών Οδηγών και Βοηθών

Νέα Διοίκηση στο Συνδικάτο Πωλητών Οδηγών και Βοηθών


Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εκλογής νέας διοίκησης του Συνδικάτου Πωλητών Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων Βόρειας Ελλάδας. Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στην αίθουσα «Αβραάμ Μπεναρόγια» του Εργατοϋπαλληλλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Η εκλογική διαδικασία έλαβε χώρα στην έδρα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) στην οδό Φιλίππου 43-Θεσσαλονίκη.
Το Συνδικάτο είναι το πρώτο σωματείο που έχει ιδρυθεί στον κλάδο και οι ρίζες του φθάνουν πίσω στα τελευταία χρόνια της δικτατορίας, όπου καταγράφεται η πρώτη κινητοποίηση των οδηγών στο εργοστάσιο της Κόκα Κόλα Θεσσαλονίκης. Με βάση το Συνδικάτο ιδρύθηκε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) και φυσικά το Συνδικάτο είναι ο πρώτος οργανωμένος συνδικαλιστικός χώρος, όπου εφαρμόσθηκαν για πρώτη φορά οι αρχές της Αυτόνομης Δημοκρατικής Ένωσης Συνδικαλιστών (ΑΔΕΣ).
Η ΑΔΕΣ αποτελεί τον ιδεολογικό και πολιτικό κορμό της συνδικαλιστικής πρακτικής στον χώρο των Εμφιαλωμένων Ποτών και βασική αιχμή της στην οργάνωση του αγώνα κατά της εργοδοσίας υπήρξε όλα τα χρόνια το Συνδικάτο.
Η γενική συνέλευση με ψήφισμά της εκδήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή της προς τον αγώνα των απεργών της Κόκα Κόλα και τα μέλη της αποφάσισαν να ενδυναμώσουν «ακόμη περισσότερο την ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων όλου του κλάδου» και να συμβάλλουν «μαζί με τη νέα Διοίκηση στην περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα των απεργών του εργοστασίου της Coca Cola Θεσσαλονίκης, γιατί πρόκειται για μια μάχη όλου του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, η θετική έκβαση της οποίας θα δώσει νέες ελπίδες σε όλους … και θα δημιουργήσει κλίμα ελπίδας, αισιοδοξίας και αγωνιστικής διάθεσης στους εργαζόμενους όλων των κλάδων».
Η σύνθεση της νέας διοίκησης έχει ως εξής:

Πρόεδρος:  Αριστοτέλης Μερκενίδης
Αντιπρόεδρος Ζήσης Μαλαχιάς
Γενικός Γραμματέας Γιώργος Πρίπορας
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ανέστης Μεταξάς
Οργανωτικός Γραμματέας:  Γιώργος Μαραντίδης
ΤαμίαςΓρηγόρης Παπαδόπουλος
Έφορος Μιχάλης Κατσικάρης

Μέλη Δημήτριος Βαφειάδης
Αλέξανδρος Δήμογλου
Κωνσταντίνος Μανωλακίδης
Αθανάσιος Μαστρογιαννίδης

2 σχόλια: